Paljon kiitoksia edelliseen postaukseen tulleista rauhoittavista ja kannustavista kommenteista! Tunnustukseni puserolankojen määrästä ja kasvavista neulevuorista ei järkyttänyt ketään, hyviä neuvoja kyllä sain. Yritän jatkossa hidastaa tahtia, neuloa enemmän muillekin ja kierrättää ahkerammin. Siis yritän...

Tunnustukseni jatkuvat:

Vietin viikon lahden takana ja tällä kertaa ehdin pistäytyä Tallinnan "Noro-liikkeessä" eli lankakaupassa Lõng ja lõngast/Wool & Woollen. Ystävällinen omistaja on hurahtanut Noroihin kuten moni asiakkaistaankin ja tunti siinä vierähti, kun kävimme henkeviä keskusteluja Noro-lankojen ihanuudesta. He siis myyvät tiettyjä Noron lankoja kartioilta, joka pitää myös hinnat kohtuullisena.
Myynnissä on myös kivaa Skotlannin villalankaa, Dropsin langat ym.Tallinnan kävijöille tiedoksi, että liike on Karnaluksin lähellä (ja moni sen varmaan tietääkin). Kävele Karnaluksin ohi pitkin Tartu maantee-katua vähän matkaa eteenpäin ja kadun oikealta puolelta se löytyy. Uusi lankalähetys on kuulemma tulossa touko-kesäkuun vaihteessa. Silmäilin värikarttoja, ne ovat todella herkullisia. Nettimyyntiä ei vielä ole, mutta suunnitellaan.
Itselläni lähti mukaan Noro Flower Bediä (silk/kidmohair/wool).
Lankaa tuli ostettua enemmänkin, osittain suunnitellusti ja osittain tapahtui taas sortumista heräteostoksiin. Pikkuisen omatunto kirvelee, mutta kyllä se kohta rauhoittuu!

Postaus lipsuu mainostamisen puolelle, mutta kirjaostoksenikin on mainitsemisen arvoista. Kristi Jõesten kirja Kirjatud teekond on ilmestynyt myös englanninkielisenä, aiheena perinteistä inspiroidut lapaset ja sormikkaat: historiaa, tarinoita ja ohjeita. Kaunis kirja!Kõigepealt tänud eelmise kirjutise kommentaaride eest! Keegi ei mõistnud mind hukka üha kasvavate lõnga-ja kampsunihunnikute pärast, vastupidi, sain häid nõuandeid. Proovin aeglustada tempot ja kududa rohkem ka teistele ja panna tarbetuid kudumeid ringlusse. Loodetavasti.

Hiljutisel Eesti-käigul astusin esimest korda sisse "Lõng ja lõngast"-poodi Tallinnas. Noro lõngade imetlejana tundsin end ülihästi, kui selgus, et sõbralikud müüjadki on nende sõltlased ja sõltuvus teadagi vaid süveneb! Valik oli praegu kesine, kuna muidki sõltlasi käib palju, aga kuu lõpus olevat tulemas uus saadetis. Värvikaartide silmitsemise põhjal võin öelda, et vapustavaid värve!
Teine meeldiv kogemus oli leida Kristi Jõeste kindaraamat, kaunis tulnukas Eesti käsitööraamatute perre!