Tämä on hauskaa! Karuselleja tulee varmasti näkymään monessakin blogissa, onhan malli sen verran helppo ja näyttävä. Tosiaan, sopivan koon saavuttaminen ei olekaan yhtä helppo kuin tavallisissa sukissa, näistäkin kuvista näkee, että jalkaterästä tuli liian pitkä. Ehkä teen joskus toisetkin - joogasukat ilman kantapäätä ja varvasosaa.



Karusellit neulotaan nauhana, joka yhdistetään matkan varrella spiraaliksi. Kärki, kantapää ja reunus tehdään myöhemmin. Minä tein reunaan ohjeesta poiketen joustinta, näin voi varren pituutta itse säädellä.

Malli: Carousel-sock, Knitty spring/summer 2012, suomeksi täällä

Lanka: Novita Tico-tico, puikot 2,5    (menekki ehkä 60-70 gr)

Sukkien kaveriksi voisi sopia liivi, jonka olen tehnyt varastossa muhineista mohairlankajämistä. En edes muistaa, mihin kaikkeen olen sen värisiä käyttänyt.



Nyt on sukkakiintiö täynnä. Keväällä neulotaan puseroita ja kesätakkeja, sormikkaita ja huiveja, näin ainakin kuvittelen. Pitäisikö laajentaa värimaailmaakin? No joo, sen värinen projekti on menossa...

 

Sain veel ühed sokid valmis. Karussell on lihtne, aga huvitav mudel, kindlasti saab seda mitmetes blogides näha. Sokid kootakse spiraalina ja lõpuks lisatakse kand, varbaosa ja ülaserv. Mina tegin sinna sooniku, nii saab kõrgust ise sättida.

Kunagi tehtud mohäärlõngajääkidest vest oli nii sarnastes toonides, et otsustasin sedagi näidata. Nüüd peaks vahelduseks värvivalikut laiendama, aga järgmine projekt on viimasel pildil näha...