Kaffe Fassett & Brandon Mably. Knitting with The Color Guys

Alison Ellen. Knitting. Colour, structure and design

Olen ihaillut kyseisiä herroja jo parikymmentä vuotta. Ihaillut ja matkinut. Vaikka värikarttani on ollut viime vuosina huomattavasti hillitympi, oli heidän uutuuskirja pakko saada. Se on tuttua Fassettia ja Mablya, tuttua väriloistoa ja upeita kuvakollaaseja, joita voisin tuijottaa tuntikaupalla. Sisustustekstiilien lisäksi esitellään muutamia asusteita: kaulaliinoja, säärystimiä ym. Neulepuseroita ei tässä kirjassa näy, mallikuvioita voi tietenkin soveltaa itse sellaisiinkin. Mallien osalta varsinaisia yllätyksiä ei ole, tekijät pysyvät tyylilleen uskollisina.Luultavasti kirja ei jää vain kirjahyllyn koristeeksi. Ja tuntui kivalta laittaa kuvien "pehmusteeksi" omia töitä, niitä olen aiemmin esitellyt tässä.

Toinen kirja onkin aivan eri maata. Väreillä ei siinä pröystäillä, kylläkin muodoilla ja struktuureilla.

Esittelyssä ovat siis hiukan erikoisemmat neuleet, niitä on yhteensä 13. Suurimman osan kirjasta muodostaa teoria: neuleiden historia, neulepintojen rakentelu, värien ja lankojen valinta, kehruu ym. Niistäkin on hyviä kuvia.

Tähän ihastuin:

Jotain tuttuakin:

Kirjat tilasin Book Depositorysta, toimitus oli luotettava, nopea ja kohtuuhintainen kuten aina.

Ostsin hiljuti paar uut käsitööraamatut. Olen imetlenud Kaffe Fassetti ja Brandon Mablyt juba aastaid ja kudunudki mitmeid nende töid (siin olen neid esitlenud Jämälangat-rubriigis). Uus raamat pole eriline üllatus, aga lummab endiselt kaunite piltidega ja usun, et teostan edaspidigi mõningaid siin olevaid mustreid.

Teine raamat on täiesti erisugune. Siin on esikohal keerulised (ilmselt mitte siiski rasked) ja huvitavad struktuurid küllaltki rahulikes värvitoonides. Suure osa raamatust moodustab teooria: kudumite ajalugu, kudumispindade moodustamine, värvide ja lõngade valimine, ketramine jne. Heade piltidega huvitav raamat. Tellisin Book Depositoryst.