Mitä voisi tehdä yhdestä vyyhdistä (100 gr) Noro Kochorania? Säärystimet? Riittääkö lanka? Kaulurin? Kutittaako angora nenää? Sitten muistin, etten omista yhtään paria kämmekkäitä. Olen neulonut niitä useitakin, mutta kaikki on mennyt jakeluun.Kävi kuitenkin näin, että nämäkin menivät tyttärelle. Lankaa jäi vielä melkein puolet vyyhdistä, laitoin villalankaa kaveriksi ja tein toisetkin.Kochoran on paksua, epätasaista ja hyvin pehmeää lankaa eli siinä on Noron perusominaisuudet. Ja tosiaan, angoran karvoja irtoaa vaatteisiin.

Noro Kochoran (50% villaa, 30% angoraa, 20% silkkiä), yht. 100 gr

Muutama gramma Lettlopia (islantilaista villalankaa)

Puikot 4,5             Omia suunnitelmia.

Poika sai perussukat 7-veljestä. Ainoa toivomus oli, että lämmittäisivät. Itse halusin, että voisivat kestääkin jonkun aikaa, ainakin tämän talven. Luulisi, että kahdella langalla neulottuna molemmat ominaisuudet toteutuvat. (Lisättäköön vielä, että poikani kulkee 4 km koulumatkan pyörällä, pikku juttu nuorelle, mutta tänään on pakkasta -24!)

 

Milleks võiks piisata üks tokk Noro Kochorani (100 gr)? Teeks kaeluse - äkki angoora kõditab ninas? Või siis säärised - kas lõngast jätkub? Lõpuks otsustasin teha sõrmedeta kindad. Neid olen varemgi kudunud, aga alati ära kinkinud. No nüüdki läks nii, et tütar võttis need endale. Lõngast oli peaaegu pool veel alles, lisasin veidi teist villast lõnga (islandi Lettlopi lõng) ja tegin veel ühed kindad. Lõng on hästi mõnus, jäme, ebaühtlane ja pehme, aga jah, angoora tõttu ajab karva.

Poeg sai sokid. Ainuke soov oli, et oleksid soojad. (Tema sõidab meil rattaga iga päev 4 km kooli ja täna on külma 24 kraadi!). Ise tahtsin, et peaksid ka mõne aja vastu, niisiis kudusin kahe lõngaga (Novita 7-veljestä). Väljanägemisel polevat tähtsust, sokid veedavad oma elu peamiselt saabaste sees.