Ihastuin tähän kesätakkiin heti kun näin kuvan uusimmassa Knittyssä. Pienet kivat yksityiskohdat ja lankakin oli kaapissa odottamassa. Seurasin jopa melko tarkkaan ohjetta, tein vain joitakin pieniä muutoksia.Puuvillalangan väri on nimeltään Verenpisara, valitsin sille seuraksi vähän piristystä. Sinisävyinen lanka on tosiaan  kameleontti: kaupan hyllyllä näytti harmahtavalta, kotona vaaleansiniseltä ja iltavalossa violetilta.

Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen,  luultavasti tulee ahkeraan kesäkäyttöön.

Malli: Knitty spring+summer 2012, Flaming June

Lanka: Drops Safran (100% Egyptian Cotton)

Puikot: 3,0         Menekki: vaaleansininen ja -punainen alle 50 gr, fuksia n. 270 gr

Silmäilin hiljattain lankavarastojani ja laskin, että minulla on odottamassa lankaa 14-16 neulepuseroa varten. Tykkään nimittäin neuloa juuri puseroita ja takkeja, ostan siksi lankaa yleensä 400-500 gr satsin. Olenkin nyt pohdiskelun edessä: tämä neule on jo neljäs tänä vuonna ja valmistui huhtikuun puolella - siis yksi iso neule per kuukausi. Tällä vauhdilla niitä on vuoden loppuun mennessä 12, mikä on hyvin todennäköistä.

Neulekaappini on niin täynnä, että sieltä pitäisi heittää joko 12 neuletta pois tai hidastaa reilusti tahtia. En raaski panna mitään roskiin enkä edes viedä kirpparille, vaikka kierrättäjä olenkin ja sinnekin on niitä kannettu. Pari-kolme neuletta tulee tosiaan tyttärelleni, miesväkeä ei sellaiset kiinnosta. Yksi ratkaisu voisi olla tehdä mahdollisimman isotöisiä, hidasti valmistuvia neuleita, mutta siinä voi menettää tekemisen ilon.

Miten te muut himoneulojat asennoidutte siihen, että kaapit on täynnä, mutta on niin ihanaa neuloa uusia (onhan se terapiaakin), puhumattakaan lankojen ostamisen ilosta ja hurmasta?

Totuuden nimissä joudun tunnustamaan, että uusi takki on puikoilla ja valmistuu varmaankin toukokuun aikana...

Leidsin fuksiavärvi kampsuni juhise uuest Knitty-netiajakirjast. Mulle meeldis ta kohe - väiksed huvitavad detailid ja löngadki (arvuti ei tee täna millegipärast ~~o tähte) olid kapis ootamas. Lisasin vahelduse pärast veidi värve, ka varrukaotstesse.

Korrastasin hiljuti oma löngavarusid ja lugesin kokku, et mul on ootamas umbes 14-16 kampsuni löngad. Mina armastan kududa just dzempreid ja kampsuneid ja ostan lönga tavaliselt 400-500 gr korraga. Muidugi ma ei vaja neid nii palju, aga ära anda vöi minema visata ka ei raatsi. Mis siis oleks sobiv lahendus: aeglustada tempot, teha keerulisemaid aeganöudvaid kudumeid vms? Kudumine ise on teraapia ja vajadus ja kampsun kuus poleks mingi probleem. Ja mis seal salata: järgmine kampsun on juba varrastel ja valmib ilmselt maikuu jooksul...