Kalenterin mukaan pitäisi olla jo sormikaskausi, vaikka tämän päivän kuvan perusteella toivo tahtoo lopahtaa.

 

Olen neulonut sormikkaat Sipin blogista voitetulla käsinvärjätyllä villalangalla, joka oli erittäin miellyttävä sellaiseen työhön. Voisi kuvitella, että värit asettuvat miten sattuu, mutta kuin sopimuksestaan käsineistä tulikin aika samanlaiset.

Mitään erityistä kuviota sellainen lanka ei kaipaa, harmittaa kuitenkin, että tuli kiire enkä ehtinyt suunnitella mielenkiintoisempaa mallia. Lankaa jäi kyllä sen verran, että luultavasti teen toisetkin. Sormikkaat menivät siis lahjaksi ja toivottavasti lämmittävät omistajaa.


 

Lanka: Silkkivilla handdyed (75% villa, 25% polyamidi)

Malli oma, puikot 2,5.          Menekki n. 50 gr

Ja vielä asiaa langoista - eli miten saadaan luksusta arkeen.

Kun kävin Kailill blogissa ihailemassa huivejaan, kertoi hän uusista lankakokeiluistaan ja päätyin näin firman sivuille. Kauniit kuvat jäivät pyörimään päähän eikä autannut muu, kun tein tilauksen.

Noin viikossa paketti olikin postilaatikossa.

 

Oliivi on silkkiä, kaneli silkki-villa-kashmir ja laventeli tussah silkkiä. Kaikki 100 gr vyyhtejä. Saa nähdä, tuleeko kahdesta langasta joskus huiveja, toivottavasti. Tai käyn niitä ainoastaan silittelemässä kuin luksusesineitä...

Kalendri järgi peaks olema sõrmikute aeg, aga pilt meie aknast oli täna selline. Kudusin sõrmikud Sipin silmukat blogist võidetud mõnusast villalõngast. Lõng on käsitsi värvitud, üllatades  asetusid triibud nagu kokkulepitult mõlemas kindas peaaegu samasse kohta. Sõrmikud on kingituseks, hakkas  kiire ja jäi veidi vaevama, et ei jõudnud teha põnevamat mustrit, kuigi see lõng midagi keerulist just ei vaja.

Ja veel lõngast: Kailill on nii kaasakutsuvalt kirjeldanud uusi lõngu, et ahvatlus sai minustki võidu, tellisin, nüüd on kaunis saadetis tulnud ja eks ma silitan neid kui luksusesemeid nii kaua kui raatsin nendega midagi ette võtta!