Ostin jo viime kesänä Eestistä lankaa, josta aioin neuloa sormikkaat. Kaikki muu tuli kuitenkin sen eteen, nyt vasta sain ne aikaiseksi. Täällä pohjoisessa ovat aamut tosiaan vielä sellaisia, että pyöräillessä tarvitaan lämpimät käsineet (eilen +5!). Ja lämpimät ne ovatkin, käytin lankaa kaksinkertaisena. Lanka saakin vain kehuja: siinä on pehmeyttä ja liukkuutta, se on riittoisaa ja kauniinvärinen. Todennäköisesti nukkaantuu käytössä kuitenkin helposti, on sen verran pehmoista, etten sukkia siitä tekisi. Uusi suunnitelma langalle on jo mielessä, pitää vain hankkia lisää.

Lanka: Katia Darling kaksinkertaisena (60% merino, 40% polyamid)

Puikot: 3,0     varsi 3,5. Menekki n. 90 gr. Malli oma.

Varret ovat napakkaa palmikkoa:


Toiset sormikkaat tulivat pojalle. Toiveita oli kaksi: mustavalkoiset ja kuviona kirjaimet NWO. New World Order on eräänlainen (kyseenalainenkin) käsite, joka kuvaa esim. politiikassa merkittävien aikakausien vaihtumista. Poikani kiinnostus johtuu ilmeisesti siitä, että sitä käyttää mottona eräs hänen ihailemansa painijaporukka. Näihin käytin kotoa löytyneitä jämälankoja, Nallea ja Sandnes Gittea.

 

Ostsin sõrmikutelõnga juba eelmisel aastal Eestist ja lõpuks nüüd sain need tehtud. Siin Põhjamaal on hommikud veel nii külmad, et eilegi rattaga sõites läks kindaid vaja. Kudusin kahekordsest lõngast ja lõng on hästi meeldiv: pehme ja siiski libe, kaunid värvid ja mõnus kududa. Ilmselt läheb kergesti küll karvaseks, sokke sellest ei teeks.

Teised kindad on pojale, kellel oli kaks soovi: must-valged ja tekstiga NWO, mis oleks tõlkes Uus maailmakord. Tema suhtub sellesse huumoriga, aga kuna see on ühe teda huvitava maadlejaterühma moto, tuli soov teadagi täitä.