Aina kun isompi työ valmistuu, on hieman tyhjä olo. On ostettu langat ja on joku visio, mitä niistä tulee. Sitten sitä suunnittelee ja piirtää ja laskee silmukoita ja tekee mallitilkkuja.

Sitten se on puikoilla muuttamassa rivi riviltä ilmettään ja joku päivä se päätellään. Sormet on tottunut tekemään ja kaipaavat jatkoa: mitäs nyt, mitä seuraavaksi? (Jostain syystä tekemisen ilo on usein suurempi kuin valmistumisen ilo).

Tämä ei ollut tosiaan ties mikä iso projekti, edistyi langan laadustakin johtuen nopeasti. Suurin huoli oli siitä, tuleeko tästä oikean kokoinen, mitään valmisohjetta en käyttänyt.

Lanka oli uusi tuttavuus. Virosta ostettu Meriseta on hyvin kiiltävää, liukasta lankaa, tuntuu painavalta, vaikka onkin aika riittoisaa.

Kuvioidea syntyi erästä Sandra-lehteä selatessa, muutin sen omannäköisekseni. Kainalokavennuksiin asti neuloin yhtenä kappaleena, nappilistat mukaan luettuna.

Hieman huolestuttaa, venähtävätkö ne käytössä, mutta voihan sitten sisäpuolelta vahvistaa nauhalla. Neuleesta tuli aika napakka, saisi ainakin leveyssuunnassa venyä. Muuten on kyllä erittäin mukavantuntuinen päällä.

Napit saattavat mennä vielä vaihtoon, turhaan painavat ne metalliset.

Lanka: BBB Meriseta (70% merino, 30% silk)

Puikot: 3,5

Menekki: n. 350 gr