Vuoden ensimmäinen neulevaate on valmis. Mielessäni oli kevyen tuntuinen, yksinkertainen takki, mahdollisesti ilman nappeja. Selailin lehtiä ja nettisivuja, löytämättä oikein sopivaa. Tämä on siis oma luomukseni.

Tiedän kyllä, että minulla on taipumus liioitella yksityiskohdilla, koska en viitsi neuloa liian yksinkertaista kudosta. Tähän tein ulospäin käännettyjä saumoja ja hiukan elävyyttä selkäkappaleeseen. "Hulmuavat" etureunat vaativat vielä totuttelua, mutta olkoon nyt näin. Ei niille pysty enää tekemään mitään.Värivalinnasta voisin antaa itselleni plussaa, uusi sävy minun vaatekaapissani, vaikka ei se ihan omalta tunnukaan.

Lanka on ihanaa! Joskus, kun esittelin siitä neulottua huivia, kirjoitin, että tätä lankaa voisin pitää ihoa vasten. Ainoa yllätys oli se, että ainakin nyt pakkassäällä neuleessa on sähköisyyttä.

Täytyy ostaa paremmin erottuva solki, vaikka tämä onkin niin kaunis.

Lanka: Drops Baby Alpaca Silk (70% Baby Alpaca 30% Mulberry Silk)

Menekki n. 370 gr              Puikot 3,5

Sain valmis selle aasta esimese kampsuni. Teadsin enam-vähem, mida tahan, aga sobivat kavandit ei tulnud vastu. Tegin siis omast peast. Detaile on ehk liigagi, mul pole kannatlikkust teha liiga lihtsaid kudumeid, kuigi tahtsin nüüd üsna lihtsat. Tegin mõnda kohta väljapoole keeratud õmblused ja selja peale veidi mustrit. Hõlm ei asetu päris nii nagu lootsin, aga olgu peale, seda ei saa enam muuta.

Lõng on mõnus! Kunagi, kui tegin sellest rätiku, mõtlesin, et tahaksin tunda selle pehmust ihu vastas. Varusin lõnga juurde, veidi eri tooni. Värv ongi minu jaoks uus, ma ei oska sinist kanda, aga nüüd proovin. Sõle pean vahetama tumedama vastu, see ei eraldu üldse, kuigi meeldib mulle väga.