Mihin voisi riittää 200 gr alpakkalankaa, joka on niin paksua, että puikkosuositus on 10. Tytär toivoi toppia. Epäilin kovasti, 100 grammassa vain 50 (!)  metriä. Yritin kyllä metsästää lankaa Suomestakin lisää, onnistumatta, nämä vyyhdit kun ostimme Saksasta. Enkä minä edes omistanut kympin puikkoja, en ole harrastanut niin paksuja neuleita.

Päätin tehdä ylös-alas neuleen ja kokeilin Annan ohjetta Novita 6/2010 lehdestä. Loin 44 silmukkaa suljettua neuletta ja neuloin muutaman rivin resoria. Sitten lisäsin joka 2.s jälkeen yhden silmukan = 66 s ja myöhemmin hihojen (kädenteiden) kohdalla vielä 2 = 70 s. Kädentietä varten päätin 14 s, kainaloissa lisäsin 6 s ja jatkoin siis 54 s:lla, kaikki sileää neuletta. Kuinkas kävikin, lanka ei riittänyt nimeksikään. Harkinnan ja lankakaupoissa kiertelyn jälkeen tein ratkaisun: minulla oli kotona 3 kerää harmaata Dropsin Nepal -lankaa, ei kyllä ihan alpakkaa, mutta osittain (35 %) kuitenkin. Koetilkku todisti, että 3-kertaisena lanka oli juuri sopivan paksuista, sillä siis jatkettiin. Tulos syntyi parissa illassa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. (Ja omistajalta tuli kehuja).

Huom. Langyarnsin alpaca on erittäin pehmeää lankaa, mutta nöyhtää pahasti.Malli: oma, Novitan 6/2010 ohjetta nro 51 soveltaen

Lanka: Langyarns andina (100% baby alpaca), menekki 200 gr, puikot 10,0

             Drops Nepal (65 % villaa, 35 % alpaca) n. 100 gr (kolminkertaisena)